Menü Kapat

YKS Ne Kadar Soru Çözmeliyim? YKS Çalışma Programı Nasıl Olmalı?

YKS Ne kadar soru çözmeliyim?

Her YKS öğrencisinin günde 500-600 soru çözdüğünü söyleyip sizin yetersiz hissetmenize sebep olan bir arkadaşı ya da sadece soru sayılarına bakarak takip eden ve çözdüğünüz rakamları beğenmeyen bir öğretmeni olmuştur. Kendinizi hemen onlardan ve size verdikleri kötü izlenimlerden uzaklaştırın. Tabi ki kastım sizi olumlu yönde ilerletmeye çalışan insanlara bunu bahane ederek bu işten kurtulmaya çalışmanız değil. Matematik sorusu çözmek istiyorum dediğiniz zaman bu planınızda mı bunu kontrol etmek… Kaç tane TYT soru bankası bitirmeliyim? sorusunun cevabını bulabilmek için belki de bu yazı.. YKS ne kadar soru çözmeliyim başlıklı yazımıza hoş geldiniz.

Sayısız öğrenci ve sayısız öğrenme tekniği vardır ve soru çözmek yalnızca bunlardan birisi yine de çoğunluğun verim aldığı kullanışlı bir teknik olduğu gerçeğini göz ardı edemeyiz. Öğrendiklerimizi test etmek pekiştirmek için pek faydalı bir etkinliktir. Hem bunun için hem de kendimizi sınamak neyi bilip neyi bilmediğimi anlamak için soru çözmeye ihtiyaç duyarız sadece bunun miktarı ile ilgili kalıplaşmış düşüncelerin varlığı bu verimli etkinlikten kazancımızı azaltıp yetersiz hissetmemize başarısızlık için ön koşul oluşturmaya sebep olabilir.

 Kendim hakkında söyleyebileceğim tek şey oldum olası test çözmeyi sevmediğim buna katlanamadığım ve 100 soru çözmenin bile bana ıstırap gibi geldiğini biliyor olmam. AYT matematik için girdiğim denemeler dışında bir soru dahi açıp çözmedim fakat bu çalışmadığım anlamına gelmiyor. Gece gündüz yorum isteyen zor soruların çözümleri dinleyip bakış açısı kazanmaya çalıştım konuyu en derinliklerine kadar öğrenmek için saatlerce kafa patlattım. Bunları anlatmamın sebebi ben çalışırken kendi metodumu yaratıp bunu bir görevden ziyade keyif alarak yapabileceğim bir aktivite haline getirdim ve seviyelerimizin yakın olduğu çoğu arkadaşımız onda biri kadar bile çalışmamış olabilirim.

Yani ÖSYM en çok soru çözeni değil en çok emek harcayıp en verimli çalışanı istiyor. Çok geçmeden veriminizi gözden geçirmenizi tavsiye ederim.

Çağla U.

Çağla’nın profiline gitmek için hemen bu bağlantıya tıklayın! Matematik soruları nasıl çözülür, Alan seçimi yapmak, TYT AYT Çalışma Yoğunluğu, Çalışma Motivasyonu Nasıl Sağlanır ? YKS Nedir, YKS için dershane, YKS’ye Çalışmaya Ne Zaman Başlamalı, Nasıl Daha fazla ders çalışırım gibi soruların cevaplarını ve daha fazlasını görmek için hemen Youtube kanalımıza abone olabilirsiniz!

Loading

Blog yazılarımıza abone olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir