Menü Kapat

” YKS Konularım Bitti ” YKS Konu Tekrarları Nasıl Olmalı?

YKS Konu Tekrarları Nasıl Olmalı

Birçok YKS öğrencisinin 1. dönem sonlarına yani Ocak ayının sonlarına doğru konuları bitiyor. Fakat konuların bitmesi hiçbir zaman için yeterli değil. Çünkü bilgilerin taze kalması, hiçbir konuda eksik köşe kalmaması da bir o kadar önemli. Bunun için ” YKS Konularım Bitti “, YKS Konu tekrarları nasıl olmalı adlı blog yazımızda buradaki taktikleri vermeye çalışacağız.

Ben burada kendi bireysel taktiğimi sizinle paylaşmak istiyorum. Konuları bir çizelge yapıp hepsinin üstünü çizdikten sonra haftalık programıma dersi ve o hafta tekrar edeceğim konuları kenara yazıp haftaya dağıtıyordum. Mesela Biyoloji dersi için bir haftaya 3 sistemi iki güne bir sistem olacak şekilde dağıtıyordum. Eğer hafta içi bir günde belirlenmiş bir tekrarı yapamadıysam o konuları Pazar günü mutlaka tekrar ediyordum.

Periyodik bir şekilde iki aya dağıtıyordum bütün konuları. Böylece seçtiğim konunun her ayrıntısını hatırlama şansı elde ediyordum. Sınavda nereden sorulacağı belli olmaz! MEB kitabındaki en ince ayrıntıdan bile sorma ihtimalleri var. Bunun için de MEB Kitaplarından nasıl çalışılmalı adlı bir yazımızı ileriki zamanlarda sizinle paylaşacağız.

Bir önceki tekrarlarımda bakmayı unuttuğum bir noktaya bir sonraki tekrarda bakıyordum. Denemeler de tekrarlar için önemli. Son iki ayda bütün konuları baştan tekrar etmek yerine denemelerde sıklıkla yanlış yaptığım konuların üstünden geçiyordum. Hem vakit olarak sizin aşırı vaktinizi almıyor, hem de deneme açısından antrenmanlı kalıyorsunuz. Birkaç deneme sonra yanlışımın o konudan olmaması bana o konuyu atlattığım sinyalini veriyordu.

TYT Fende ise tekrar için A4 boyutunda kağıtlara arkalı önlü özet yapmıştım. Denemede bilmediğim, çözemediğim soru olursa oradan çalışıyordum. Bir süre sonra oraya baka baka zaten bütün konular oturmuştu.

Sinem E.

Sinem’in profiline gitmek için hemen bu bağlantıya tıklayın! Matematik soruları nasıl çözülür, Alan seçimi yapmak, TYT AYT Çalışma Yoğunluğu, Çalışma Motivasyonu Nasıl Sağlanır ? YKS Nedir, YKS için dershane, YKS’ye Çalışmaya Ne Zaman Başlamalı, Nasıl Daha fazla ders çalışırım gibi soruların cevaplarını ve daha fazlasını görmek için hemen Youtube kanalımıza abone olabilirsiniz!

Loading

Blog yazılarımıza abone olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir