Menü Kapat

MSÜ Bize Ne Katar? MSÜ’ye Katılmanın Önemi Nedir?

MSÜ'ye Katılmalı mıyım? MSÜ'ye katılmama bana ne katacak? MSÜ'ye Katılmanın Önemi Nedir

MSÜ’nün bize katacağı en önemli şey sınav anını kontrol edebilmeyi öğretmesi aslında. Günlük, haftalık girdiğimiz denemeler bize konu eksiklerimizi, nerelere daha fazla odaklanmamız gerektiğini gösteriyor evet ama sınav anına kadar sınav anını, o an neler yaşayacağımızı bilemiyoruz. Peki MSÜ’ye Katılmanın Önemi nedir? MSÜ’ye katılmak bize ne katar?

Milli Savunma Üniversitesi Sınavı Bize Ne Katar?

MSÜ bunu görmek ve buna göre kalan 3 ayda kendimizi geliştirmek adına çok büyük bir şans. Farkında olmadığımız bir stres, odaklanma, süre, dikkat, sınav anını yönetme problemimiz olabilir ve bunları haftalık denemelerimizde fark etmeyebiliriz. MSÜ ise tam olarak bir YKS simülasyonu olduğu ve bütün süreç aynı şekilde ilerlediği için bu problemleri bize çok net gösterir. Yani normalde sınav anında ilk kez karşılaşacağımız zorlukları sınavdan önce deneyimleyip sınava daha hazırlıklı ve bilinçli girmemizi sağlar.

MSÜ’ye Katılmalı Mıyım?


MSÜ’ye girmekle alakalı bazı çekinceler ortaya çıkıyor: Ya istediğim gibi gelmezse, moralim bozulursa, devam edemezsem, o saatten sonra bir şeyleri düzeltemem zaten… Şunun farkında olmalıyız: MSÜ bir ölçüt değil, sadece bir tecrübe. Girerken size bir şeyler katacağını, son 3 ayınız kalmışken nelere odaklanmanız gerektiğini göstereceğini düşünerek gelişim odaklı yaklaşırsanız emin olun sizin için çok faydalı olacak ki sınav sürecinin en kritik anlarından biri MSÜ sonrası çünkü eğer MSÜ’den sonraki süreçte gerekli dersleri alıp süreci yönetemezseniz ve pes ederseniz maalesef kendinizi geriye çekersiniz. Tam tersi almanız gereken dersleri alıp bunların üzerine giderseniz ve kendinizi geliştirirseniz gerçekten çok büyük yol katedersiniz ve eksiklerinizi tamamlarsınız.


Kısacası size yapmanız gereken birçok şeyi gösterecek faydalı bir tecrübe olacağını düşünüyorum. Şunu da tekrar eklemek istiyorum, lütfen olması gereken şekilde muamele edin MSÜ’ye ve MSÜ sonucuna. Umarım sizde bir ışık uyandırmıştır, iyi çalışmalar 🙂

MSÜ 2023 Güncel Sayaç sayfasına gitmek için lütfen bağlantıya tıklayın

Gamze’nin profiline gitmek için hemen bu bağlantıya tıklayın! Matematik soruları nasıl çözülür, Alan seçimi yapmak, TYT AYT Çalışma Yoğunluğu, Çalışma Motivasyonu Nasıl Sağlanır ? YKS Nedir, YKS için dershane, YKS’ye Çalışmaya Ne Zaman Başlamalı, Nasıl Daha fazla ders çalışırım gibi soruların cevaplarını ve daha fazlasını görmek için hemen Youtube kanalımıza abone olabilirsiniz!

Loading

Blog yazılarımıza abone olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir