Menü Kapat

Mezun Senesinde Evde Nasıl Çalışılır? Mezuna Kaldım Ne Yapmalıyım?

Mezuna kaldım ne yapmalıyım?

Mezuna kalmak, kimi YKS öğrencileri istedikleri performansı gösteremeyince, istedikleri sıralamayı elde edemeyince bir sene daha YKS’ye hazırlanmasıdır. Bu amaçla üniversiteye kayıt yapmak yerine mezun senesine bırakan öğrencilerin kimine göre 1 sene sadece sınav çalışmak daha verimli olacaktır. Peki mezun senesinde evde nasıl çalışılır, mezuna kaldım ne yapmalıyım gibi soruların cevaplarını bu blogumuzda aramaya çalışacağız. Koçlarımızdan Hasan ” Mezuna Kaldım Ne Yapmalıyım? ” konusunu sizler için ele aldı.

Mezun Senesinde Evde Nasıl Çalışılır?

Merhaba arkadaşlar hepinizin bildiği üzere YKS sınavında hedefinize ulaşmak istiyorsanız disiplinli bir şekilde çalışmanız gerekiyor. Ben dershaneye gitmeyeceğim evde çalışacağım gibi bir düşünceniz varsa öncelikle evde size ait bir ortamın olması gerekiyor.

Dikkatinizi dağıtacak şeylerin olmaması gerekiyor. Diyelim ki bu ortam var ve evde çalışmaya karar verdiniz.  Evde düzenli bir şekilde çalışmayı sürdürmek istiyorsanız öncelikle erken uyanmanız gerekir sanki okula gidiyormuş gibi. Uyku düzeninizden taviz vermemeniz gerekir çünkü öbür türlü evde rahat olduğunuz için bir gün plana uyarsanız iki gün plana uyarsınız üçüncüde uyku düzeni olmazsa artık kurduğunuz programa uymazsınız sonra da planınız yarım kaldığı için moraliniz bozulur.

Mezuna kalmak ne demek? Mezuna kalınca ne yapmalıyız?

Bir diğer dikkat etmeniz gereken konu yemek saatlerinizin belli olması. Eğer her gün aynı saatte kahvaltınızı, öğlen yemeğinizi, akşam yemeğinizi yerseniz bir düzen olur. Böylelikle programınız bölünmez. Evde ders çalışırken süre tutmanız da sizin için daha verimli olacaktır, her gün kaç saat çalıştığınızı bilmek nasıl ilerlediğinizi daha net gösterir. Dikkat ettiyseniz çoğu zaman DÜZENDEN bahsettim, sonuçta kısa bir zaman dilimi değil 9-10 ay devam ettirmeniz gereken bir süreç eğer düzeni kurmayı başarırsanız artık geriye gün içinde planladığınız programı uygulamak kalıyor. Herkese başarılar!!

Hasan D.

Hasan’ın profiline gitmek için hemen bu bağlantıya tıklayın! Matematik soruları nasıl çözülür, Alan seçimi yapmak, TYT AYT Çalışma Yoğunluğu, Çalışma Motivasyonu Nasıl Sağlanır ? YKS Nedir, YKS için dershane, YKS’ye Çalışmaya Ne Zaman Başlamalı, Nasıl Daha fazla ders çalışırım gibi soruların cevaplarını ve daha fazlasını görmek için hemen Youtube kanalımıza abone olabilirsiniz!

Loading

Blog yazılarımıza abone olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir