Menü Kapat

Matematik Sorularını Neden Çözemiyorum? Matematik Soruları Nasıl Çözülür

Matematik Soruları Nasıl Çözülür

Matematik sorularını çözebilmek için her zaman geçerli olan bir merdiven var. Bu merdivenin bir basamağını atlarsak veya ayağımızın ucuyla basar gibi yaparsak düşeriz ve maalesef diğer basamakları yapmış olmamız çok da işe yaramaz Matematik soruları nasıl çözülür sorusunun cevabını da bu yazıda sizlerle paylaşmaya çalıştık. Teker teker her konu için uygulamamız gereken sistem şöyle:

  • Konu anlatımı izliyoruz/dinliyoruz
  • Konuyla ilgili örnek soru çözümleri izliyoruz
  • Soru çözmeye çalışıyoruz
  • Muhtemelen çözemiyoruz (çözebildiysek harika, şimdi de zor soruları çözmeye çalışıp çözemediklerimizi buluyoruz)
  • Çözemediğimiz soruların çözüm videolarını izliyoruz/öğretmenlere çözdürüyoruz
  • Tekrar soru çözmeye çalışıyoruz ve bu sefer 3. adıma göre daha çoğunu çözebiliyoruz
  • Çözemediğimiz yeni sorular buluyoruz ve onların da çözümlerini öğreniyoruz
  • Soru çöz-çözemediklerinin çözümünü öğren-tekrar soru çöz rutinini artık neredeyse soru kaçırmayana kadar tekrarlıyoruz

Ben bu adımları zaten biliyorum ve yapıyorum, yine de netlerim artmıyor diyenleriniz olacaktır.  Onların en çok yaptığı hatalardan bahsedelim.

İlk ve en sık rastlanan olasılık çözemediğiniz soruların çözümlerini izlemiyor/çok geç izliyor olmanız. Çok geç izliyorsanız muhtemelen soruyu neden yanlış çözdüğünüzü artık hatırlamıyorsunuz ve o çözüm videosunun size bir katkısı olmuyor. Çözümleri izlemiyorsanız zaten soru çözmenizin neredeyse hiçbir faydası yok çünkü çözebildiğiniz soruları zaten çözebiliyorsunuz, bizi asıl geliştiren çözemediklerimizi çözme yolunu öğrenmek (bu paragraf boyunca kaç kez çözme dediğimi sayamadım).

İkinci olasılık yeterli soru çözmüyor olmanız. Her konudan (Örneğin yaş problemleri, permutasyon kombinasyon, üçgende açılar) 60 soru çözmüş olmak ilk etap için minimum sınırımız. Tabii ki üstüne ne kadar soru eklerseniz o kadar iyi oturur konu.

Eğer bir konuda 60’tan daha az soru çözdüyseniz denemelerde karşınıza çıkan soruları süre kaygısı, deneme yorgunluğu, sorulara aşina olmama ve telaşla çözememeniz normal.

Bir diğer olasılık başlangıç seviyesi için fazla zor bir deneme çözmeye çalışıyor olmanız. Diğer seçenek de fazla kolay bir kaynaktan soru çözüp çalıştığınız için normal seviyede bir denemedeki soruları çözemiyor olmanız.

Deniz K.

Deniz’in profiline gitmek için hemen bu bağlantıya tıklayın! Matematik soruları nasıl çözülür, Alan seçimi yapmak, TYT AYT Çalışma Yoğunluğu, Çalışma Motivasyonu Nasıl Sağlanır ? YKS Nedir, YKS için dershane, YKS’ye Çalışmaya Ne Zaman Başlamalı, Nasıl Daha fazla ders çalışırım gibi soruların cevaplarını ve daha fazlasını görmek için hemen Youtube kanalımıza abone olabilirsiniz!

Loading

Blog yazılarımıza abone olun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir